2018-05-14 0

De snabbast växande sporterna i världen

De snabbast växande sporterna i världen

Olika typer av sporter spelas över hela världen som hobbies, karriäralternativ; eller som en del av olika fitness-regimer. Vissa sporter har vuxit för att bli mer populära än andra och lockar till sig miljontals fans. Sport är en mycket viktig del i våra liv; och oavsett om du kanske älskar eller hatar det – finns det en chans att du hittar en ny hobby efter att ha granskat några av dessa snabbast växande sporter i världen just nu.

Några av dessa är “sporter” som du kanske aldrig har hört talas om tidigare. Här kommer i alla fall ågra av de konstigaste och snabbast växande sporterna i världen för tillfället.

Mixed Martial Arts

En relativt ny sport som har brutit sig på den globala scenen är Mixed Martial Arts eller MMA som det kanske mer är känt som. UFC har gått från klarhet till klarhet under det senaste decenniet och producerat några av de bästa fighterna någonsin. MMA har blivit en av de snabbast växande sporterna i Amerika; med fler och fler unga talanger som ger sig på sporten i en tidig ålder. Under 2016 köptes UFC för 4 miljarder dollar vilket var den största försäljningen i sportens historia. Med UFC: s framgång växer många andra organisationer också, som Bellator, One Championship och flera. Många av dessa organisationer är instrumental i tillväxten på grund av den del de spelar för att få in unga talanger att börja träna på en mer professionell nivå.

Äventyrsracing

Äventyrsracing (även kallad Expeditions-racing), är en typiskt tvärvetenskaplig lagsport som innebär navigering över en omärkt vildmarksbana – där “racen” kan hålla på var som helst mellan två timmar upp till två veckor. De principiella disciplinerna i Äventyrsracing inkluderar vandring, mountainbiking och paddling, även om tävlingar kan innehålla en mängd andra discipliner inklusive: klättring, segling, ridning, skidåkning och forsränning. Sporten fortsätter att växa år efter år; och fler och fler människor är angelägna om att prova på denna sport som verkligen testar ens fysiska förmåga till det absolut yttersta. Under de senaste tre åren konkurrerar över 1 miljon nu i olika äventyrstävlingar bara i Amerika, med en ökning med 20% sedan tidigare år.

E-Sport

E-Sport har verkligen sett en dramatisk ökning i popularitet under det senaste decenniet. Konkurrenskraftigt datorspelande har sett en enorm ökning i antalet tittare, och även prispengarna som är inblandade har skjutit i taket. Enligt statistiken beräknas e-sportindustrin att värderas till 1,5 miljarder dollar under de närmaste åren; och det är faktiskt lite skrämmande hur snabb och global scenen har blivit – på bara några år. Dock så är det inte jätte förvånande med tanke på i vilken digital värld vi lever i; där streaming-tjänster som Youtube och Twitch leder vägen för denna typ av kompetitivt spelande.

Drone Racing (Drönare-racing)

Att styra sin drönare genom en invecklad, Star Wars-liknande hinderbana, eller att ramma sin motståndare i backen under en “dogfight”-låter lite som science fiction, eller hur? Det är det dock inte, och faktum är att båda dessa typer av “sportevenemang” redan finns. Varje drönare är utrustad med en kamera som strömmar allt drönaren ser i realtid till ett par FPV-skyddsglasögon som bärs av piloterna. Piloten känner sig därför bokstavligen som om att han eller hon sitter längst fram på drönaren, då den flyger runt på konstruerade hinderbanor i utomhus-arenor, fabriksbyggnader eller i stora tält. En prognos säger att marknaden för drönare kommer att vara värd nästan 127 miljarder dollar år 2020.

Skulle du vilja börja med detta kostar ett nybörjarkit (inklusive skyddsglasögon och annan utrustning) dig runt 3000 kr, där ett mer avancerat paket ligger på lite över 10.000 kr. Dyrt men kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

latest news
Senaste Artiklarna
Senaste Kommentarerna
    Arkiv
    Kategorier
    © Copyright 2018. lowdin.nu. Designed by Space-Themes.com.