2018-05-14 0

FIFA:s president föreslår ett mini Fotbolls-VM

FIFA:s president föreslår ett mini Fotbolls-VM

FIFA: s president, Gianni Infantino, har föreslagit att man skulle starta något som i själva verket skulle bli en typ av mini-världscup eller mini-VM; där åtta internationella lag lag skulle tävla vartannat år. Detta utöver den traditionella VM-turneringen.

Mycket pengar att tjäna

Turneringen, som skulle kallas “Final 8”, skulle vara toppen av en global “Nations League-tävling” – vilken ingår i en ambitiös plan för att reformera den internationella fotbollen som FIFA anser skulle kunna vara värd 20 miljarder euro under en en tidsperiod på 12 år.

I en artikel föreslår FIFAs chef Gianni Infantino att den nya turneringen skulle ske i oktober eller november vartannat år – från och med starten 2021. Han menar att en “solid och seriös” grupp av investerare är villiga att spendera 25 miljarder dollar på tävlingen, och att man även vill se en uppgraderad version av Club World Cup; som också skulle starta 2021 med 24 lag. Confederations Cup, som för närvarande arrangeras vart fjärde år (ett år före VM), skulle därför avskaffas.

Fotbolls-VM 2018

Fotbolls-VM är planerat att hållas i Ryssland från och med den 14 juni till den 15 juli 2018 – efter att landet vann utlottningen den 2 december 2010.

Detta kommer att bli den första världscupen i Europa sedan VM-turneringen 2006 i Tyskland, och den första som någonsin hållits i Östeuropa. Alla tävlingens arenor går att finna i den europeiska delen av Ryssland – detta för att hålla allt mer sammanhängande och lättillgängligt för både spelare, besökare och presskår.
Den slutliga turneringen kommer att omfatta 32 landslag; som inkluderar 31 lag bestämda genom kvalificering – och självklart det automatiskt kvalificerade värdlaget, Ryssland.

Kvalificeringsfaser för att komma med

Nuvarande format för tävlingen innebär en kvalificeringsfas; som för närvarande äger rum under de föregående tre åren för att bestämma vilka lag som kvalificerar sig för turneringsfasen (som ofta också kallas för “VM-finalerna”). 32 lag; inklusive de automatiskt kvalificerade värdnationen; tävlar i denna fas för en plats i VM på olika arenor hos värdnationen; detta under en period på cirka en månad.

Totalt har 20 VM-turneringar spelats

De totalt 20 VM-turneringarna som hållits har vunnits av åtta landslag. Brasilien har vunnit fem gånger, och de är faktiskt det enda laget som har spelat under varje turnering sedan starten. De andra stora VM-vinnarna är Tyskland och Italien; med fyra titlar vardera; Argentina och invignings-vinnaren Uruguay, med två titlar vardera; och Spanien, Frankrike, England; har en titel vardera.

Mest prestigefyllda turneringen i världen

VM är den mest prestigefyllda förenings-fotbollsturneringen i världen; liksom den mest sedda och efterföljande sportevenemanget (vilket till och med överträffar de olympiska spelen). Den kumulativa publiken för alla matcher under 2006 års FIFA World Cup uppskattas till 26,29 miljarder; där man också uppskattade att 715,1 miljoner människor tittade på finalmatchen (en nionde av hela jordens befolkning).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

latest news
Senaste Artiklarna
Senaste Kommentarerna
    Arkiv
    Kategorier
    © Copyright 2018. lowdin.nu. Designed by Space-Themes.com.