2018-05-14 0

Varför tävlar inte USA i Fotbolls VM 2018?

Varför tävlar inte USA i Fotbolls VM 2018?

För första gången på mer än tre årtionden kommer det amerikanska herrarnas landslag inte att vara med och tävla i Fotbolls VM.

USA: s misslyckande att kvalificera sig till världscupen 2018 markerar också att man faktiskt har misslyckats i landets ansträngningar med att skapa sig ett namn inom sporten – som ju är den mest populära i världen. Naturligtvis kan man som ett amerikanskt fotbolls-fan, kika på kvinnornas landslag; vilka faktiskt har hela tre VM-titlar under bältet. USA: s oväntade frånvaro från männens turnering kan dock markera en vändpunkt för hur den strukturella institutionen för hur fotboll i landet har hanteras på gräsrotsnivå; där frågor om tillgänglighet har orsakat oro på grund av (bland annat); höga klubbkostnader.
Här är vad du bör veta om varför de amerikanska herrarnas landslag inte kommer att tävla i VM 2018.

En serie av händelser

I den sista kvalificerade rundan för årets VM som hölls i oktober 2017; förlorade det amerikanska männens landslag mot Trinidad och Tobago med 2-1, i en verkligen otippad förlust.

Den förlusten var bara en av en serie händelser som i slutändan ledde till att USA inte lyckades kvalificera sig för VM. En knepig start för USA betydde att landets öde var starkt beroende av hur det gick för andra kvalificerade lag. Faktum är att förlusten mot Trinidad och Tobago bara var en del av de händelser som ledde till USA: s frånvaro.

USA missade sin chans

Honduras och Panama slog Mexiko och Costa Rica, i respektive matcher under de sista omgångarna i oktober. Dessa segrar och förluster placerade Mexiko, Costa Rica och Panama i VM, och USA på en femte plats; där man till och med missade att nå fjärdeplatsen; i vilket laget skulle kunna ha kämpat för en VM-plats i det som kallas“Inter-confederation play-offs”.
“Man tenderar att underskatta konkurrensen i CONCACAF eftersom USA spelar mot dessa mindre länder i Centralamerika och Karibien”, sa Laurent Dubois, som skrivit boken: The Language of the Game: How to understand Soccer. “Men naturligtvis har många av dessa länder riktigt bra fotbolls-traditioner och det finns verkligen ingen garanti för att USA kommer att lyckas.”
CONCACAF Champions League är en årlig kontinental fotbollsturnering organiserad av CONCACAF för de bästa fotbollsklubbarna i Nordamerika, Centralamerika och Karibien.

För dåligt stöd för yngre talanger

USA: s frånvaro från VM 2018 har “satt tillbaka” fotbollen i landet “i flera år”, säger Jurgen Klinsmann, den tidigare landslagstränaren som avsattes i november 2016; efter en mindre än tillfredsställande prestation. Nu, månader efter nederlaget, måste amerikanerna fråga sig själva: Varför har ett lag i ett land med denna enorma storlek och resurser, misslyckats med att kvalificera sig? En del av svaret, säger Laurent Dubois, är otillgängligheten för fotbollen i USA på ungdomsnivå; eftersom stora kostnader för klubblag avskräcker begåvade spelare från sporten. Faktum är att europeiska länder med dominerande lag som Tyskland, Frankrike och Belgien, alla har en uppgift att leverera ett riktigt hållbart stöd till sporten på ungdomsnivå – så att alla har tillgång till den,” säger Dubois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

latest news
Senaste Artiklarna
Senaste Kommentarerna
    Arkiv
    Kategorier
    © Copyright 2018. lowdin.nu. Designed by Space-Themes.com.